Algemeen

Algemene informatie voor ouders en de voordelen.

Samen CreaCtief is al vele jaren actief om voor ouders een vertrouwde professionele gastouder te vinden. Door de uiteenlopende kennis die wij bezitten kunnen wij u maximale begeleiding bieden bij de keuze voor goede en betrouwbare gastouderopvang.

Gastouderopvang is kleinschalige professionele kinderopvang verzorgd door een gastouder in huiselijke sfeer. Terwijl u werkt of studeert wordt uw kind bij de gastouder thuis of in uw huis opgevangen. Gastouderopvang is voor veel ouders aantrekkelijker dan het kinderdagverblijf of BSO vanwege de individuele en persoonlijke aandacht die er is voor het kind. Daarnaast is een gastouder vaak goedkoper en flexibeler.

Gastouderbureau Samen CreaCtief biedt uw kind een tweede thuis in een veilige omgeving. Dit begint al bij het selecteren van gastouders die voldoen aan uw wensen en criteria. Wij vinden het belangrijk dat gastouders op de hoogte zijn van de ontwikkeling van het kind en deze kunnen stimuleren. Een gastouder moet communicatief vaardig zijn en op een integere manier omgaan met ouder en kind.

Er zijn een aantal eisen die wettelijk worden gesteld aan gastouders. Zo moet de gastouder minimaal beschikken over een MBO diploma helpende-zorg en welzijn en over een certificaat Kinder EHBO. De gastouder en alle huisgenoten boven de 18 dienen daarnaast over een Verklaring Omtrent Gedrag te beschikken. De gastouder moet op de hoogte zijn van het pedagogisch beleidsplan van Gastouderbureau Samen CreaCtief en het protocol kindermishandeling. Daarnaast wordt jaarlijks een functioneringsgesprek gehouden met de gastouder en wordt de opvang geëvalueerd met de ouders als de gastouder. Tevens wordt de opvanglocatie jaarlijks gecontroleerd op Veiligheid en Hygiëne door zowel het gastouderbureau als (steekproefsgewijs) door de GGD. Zo bent u ervan verzekerd dat uw kind in een veilige omgeving verblijft. De resultaten van deze onderzoeken liggen ter inzage op de opvanglocatie en bij ons op kantoor.

De voordelen op een rij

  • U kiest zelf de meest geschikte gastouder
  • Altijd een vast en vertrouwd persoon die voor uw kindje zorgt
  • Flexibele opvang 24/7
  • Gunstig tarief (u kunt honderden euro’s besparen)
  • Kleinschalige opvang (maximaal 5 kinderen)
  • Kinderen meer ontspannen en zelfverzekerd (wetenschappelijk onderzocht)
  • Vervanging tijdens vakantie of ziekte van uw eigen gastouder
  • Vrijblijvend kennismaken met meerdere gastouders
  • Wij werken uitsluitend samen met professionele en betrouwbare gastouders
  • Betrokken en kleinschalig gastouderbureau

Hebben wij uw interesse voor gastouderopvang gewekt? Neemt u dan gerust contact met ons op. U kunt zich ook direct inschrijven via een inschrijfformulier, wij nemen dan vervolgens contact met u op voor een afspraak tot kennismaking.